Schakel Javascript in

ChessBase 16 Help Files

Navigatie: Referentie > Openingen

Uitroepteken in Referentie

Scroll Vorige Top Volgende Meer

De Referentie is een onmisbare hulp bij het bestuderen van nieuwe openingen. Met één blik op het venster hebt u meteen een goede indruk van de beste voortzetting.

 

De zetten die tot op dat moment gespeeld zijn worden getoond. In de kolommen Zetten, Partijen, Score, Laatst gespeeld, in mode enzovoorts vindt u meteen een evaluatie van het programma, altijd vanuit de optiek van wit. Het venster geeft een eerste indruk van de bestaande mogelijkheden en de betrouwbaarheid ervan.

 

Klik op één van de zetten en de zet zal uitgevoerd worden op het bord en toegevoegd worden aan de notatie en de statistieken zullen bijgewerkt worden.

 

Als u uw Mega database up-to-date houdt met de laatste downloads, dan markeert het programma nieuwe en vooral succesvolle varianten met een uitroepteken (!) na de zet. In het voorbeeld hieronder is dat het geval met Te1 (de zet op de blauwe balk).

 

uitroeptekens

 

 

Zorg dat de Mega Database gekozen is. U kunt nu ook het best een nieuwe zoekversneller instellen. Bij Onderhoud kunt u de huidige zoekversneller verwijderen en daarna een nieuwe zoekversneller creëren.

 

zoekversneller_verwijderen