Schakel Javascript in

ChessBase 16 Help Files

Navigatie: Gebruikersinterface > Vensters > Bordvenster

Instant Analysis

Scroll Vorige Top Volgende Meer

Als u een partij laadt in het bord venster, krijgt u meteen te zien hoe de partij verlopen is. Dit evaluatie profiel wordt op de achtergrond meteen berekend. U vindt het onder aan het scherm waar de groene en rode staafjes ontstaan. Het is niet hetzelfde als een diepe analyse van de partij maar het geeft een eerste indruk. Met de verticale stippellijnen is mooi te zien waar de partij overgaat van de opening naar het middenspel (zet 15) en van het middenspel naar het eindspel (zet 39).

 

clip0159

 

Als u merkt dat uw computer traag wordt, is het te overwegen deze functie uit te zetten. Dat kan via Bestand - Instellingen - Engines - Instant Analysis (Activeren niet aanvinken).

 

clip0094

 

Met de optie Eindeloos aan zal eindeloos het profiel berekend worden. De computer blijft dan constant rekenen. Als u rechts klikt op de evaluatie krijgt u het volgende venster.

 

clip0161

 

De analyse blijft werken terwijl u door de partij heen bladert. U kunt hier de tijd per zet invoeren.

 

clip0162

 

 

Als u een laptop gebruikt, kan de mogelijkheid zich voordoen dat u geen evaluatie profiel ziet. Als uw laptop niet verbonden is met het internet en niet aangesloten is op de elektriciteit maar op de batterij werkt, wordt er geen evaluatie profiel opgebouwd. Als u het programma onderweg gebruikt, worden deze functies gedeactiveerd om energie te besparen.