Schakel Javascript in

ChessBase 16 Help Files

Navigatie: Inleiding

Programma activeren

Scroll Vorige Top Volgende Meer

Als het programma voor de eerste keer gestart wordt, moet u het serienummer invoeren. Daarna kunt u de online database gebruiken.

 

Bepaalde onderdelen van het programma werken pas goed als het programma toegang heeft tot een snelle en bijgewerkte online database. Het programma moet hiervoor op het internet geactiveerd worden.

 

Het programma wordt geregistreerd met Bestand – Activeren – Activeer.

 

clip0001

 

Normaal gesproken verschijnt het serienummer dat u hebt opgegeven bij het installeren van het programma.

 

Na het activeren van het programma krijgt u een melding over de status van de activering.

 

Het programma wordt gedeactiveerd met Bestand – Activeren – Deactiveren. Hiermee wordt de teller van het aantal installaties op de server met één verhoogd.

 

Let op:

Met één serienummer kunt u het programma op maximaal twee computers installeren.

 

Als er nog geen serienummer staat in de tekstvakken, typt u het nummer dat u bij aankoop hebt gekregen. Als u het programma op een nieuwe computer wilt installeren, of u uw computer opnieuw installeert, dan moet u eerst online de huidige installatie deactiveren via Bestand - Activeren - Deactiveren.

 

clip0158

 

Informatie over de ChessBase Admin Tool vindt u hier.

 

Belangrijk:

Als u het programma wilt installeren op een nieuwe computer, moet u eerst de vorige online registratie deactiveren. De reden hiervan is de hardware herkenning. Als het programma geregistreerd wordt, wordt er op de server informatie opgeslagen over de configuratie van het systeem van de gebruiker.

 

Let op: Als u belangrijke wijzigingen aanbrengt op de configuratie van uw systeem, moet u ook het programma eerst deactiveren en dan weer activeren.