Schakel Javascript in

ChessBase 16 Help Files

Navigatie: Referentie > Database Management

Live openings theorie

Scroll Vorige Top Volgende Meer

Het is met ChessBase 16 mogelijk automatisch op de hoogte gehouden te worden van nieuwtjes op het gebied van openingstheorie. Vaak is een nieuwtje van een sterke speler niet relevant maar wordt het bewust gespeeld om af te wijken van de theorie. Het is interessant om te weten op welk moment een sterke GM afwijkt. Het is ook interessant om varianten te bekijken die tot een nieuwe trend leiden. Een hoofdvariant die jaren gespeeld is, wordt in top partijen plotseling vervangen door een voortgang die tot op dat moment ongebruikelijk was.

 

Met ChessBase kunt u deze ontwikkelingen op twee manieren volgen:

 

1. Bord - Rapport - Novelty commentaar

 

novelty_1

 

Het programma reageert meteen en kopieert relevante informatie van vergelijkbare partijen inclusief de annotatie met het nieuwtje in de notatie. U kunt meteen doorklikken naar de andere partijen in de notatie.

 

2. Partijenlijst - Analyse - Novelty commentaar

 

novelty_2

 

 

 

novelty_3

 

 

Dit soort informatie is vooral interessant voor partijen die nog maar net zijn gespeeld. Terwijl u aan het werk bent, kunt u direct melding krijgen van nieuwe trends. U moet dit wel aanzetten bij Instellingen - Overig door een vinkje te plaatsen voor Berichten. U kunt ook deze informatie direct op laten slaan in een Cloud database.

 

instellingenoverig2