Schakel Javascript in

ChessBase 16 Help Files

Navigatie: Referentie > Database Management

Downloads Reference Database

Scroll Vorige Top Volgende Meer

U kunt aangeven hoe het programma om moet gaan met het downloaden van nieuwe partijen voor uw Referentie database.

 

Bestand - Instellingen - Partij update

 

instellingenpartijupdate

 

Met het Klassieke aanzicht kunt u de updates downloaden zoals dat in vorige versies van ChessBase ging. Maar vanaf deze versie kunt u ook de updates op de achtergrond laten downloaden terwijl u verder werkt. Het werkt op dezelfde manier als de Windows updates.

 

Bij Selecteer database kiest u de Referentie database die u in gebruik hebt. Blader naar de juiste database. Hij is te vinden in de map Documenten > ChessBase > Bases.

 

clip0183

 

De download vindt dan wel op de achtergrond plaats, maar het importeren in de database moet nog steeds door de gebruiker worden gedaan.

 

Als er al updates gedownload zijn, krijgt u daar informatie over nadat u op Nieuwe partijen hebt geklikt in het database venster.

 

clip0181

 

In bovenstaand voorbeeld is er één update beschikbaar en die kan dan meteen worden geïmporteerd.

 

clip0182

 

Als er geen updates beschikbaar zijn en u naar Nieuwe partijen gaat, krijgt u het klassieke menu. Vanuit het klassieke menu kunt u altijd partijen downloaden en importeren. Als u altijd met het Klassieke menu wil werken, dan kiest u dus bij Instellingen - Partij update voor Klassieke aanzicht.

 

Het is dus mogelijk een rapport te krijgen van de nieuwtjes in de openingen als u Genereer openings rapport hebt aangevinkt bij Instellingen - Partij update. Dat rapport wordt gegenereerd in de Referentie database.

 

Als er in de update daadwerkelijk partijen zitten met nieuwtjes in de opening, dan ziet u deze partijen terug op het klembord.

 

Nieuw is dus dat de updates automatisch op de achtergrond gedownload kunnen worden en daarna direct kunnen worden geïmporteerd in de Referentie database en dat er eventueel nieuwtjes in de opening verschijnen op het klembord.